Wonen

Transformatie

Bijzonder wonen in een industrieel gebouw

Wij verbeteren bestaande panden op functioneel gebied en ontwerpen onderscheidende woonruimtes in gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen of een ander doel gaan dienen.

Bestaande gebouwen transformeren naar nieuwe woonvormen

Ons bureau is gespecialiseerd in het transformeren van bestaande gebouwen naar woonfuncties, waarbij we onderzoeken of het casco geschikt is voor de nieuwe bestemming. Onze aanpak omvat het hergebruik van bestaande structuren en het respecteren van de oorspronkelijke architectuur. Door de indeling te veranderen en te vernieuwen streven we ernaar om de ruimtelijkheid te optimaliseren en zo de levensduur van het gebouw te verlengen. Onze ontwerpen zijn gericht op het omvormen van ruimtes naar functionele en duurzame woonomgevingen, waarbij we zowel functionaliteit als esthetiek integreren om een ​​harmonieuze leefruimte te creëren.

Projectfoto's

Ontdek onze dienst in beeld

Uitgelicht project

Luxe wonen in oude garage

· · ·

Voormalige garage in hartje Amsterdam getransformeerd naar bijzondere woonfunctie met open-floor-plan.  

Casus bekijken

Uitgelicht

Meer zien? Bekijk alle uitgelichte projecten!

Wij laten graag een selectie van ons werk zien, variërend van woningen tot werklocaties, tot productontwerp en concepten.

Welkom bij onze FAQ-sectie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Verbouwen of verhuizen. Wie adviseert mij?

Als je voor de keuze staat tussen verhuizen of verbouwen zal een adviesgesprek met een (interieur)architect waarschijnlijk prima helpen. Een (interieur)architect kan op basis van bouwkennis en ruimtelijk inzicht met verrassende voorstellen komen waardoor verhuizen misschien niet meer nodig is.   

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn niet per project gelijk. Het honorarium hangt af van de grootte en aard van de opdracht. Vaak berekent een architect zijn honorarium in een percentage van de (uiteindelijke) bouwsom, meestal tussen de 8-12%. Bij kleinere opdrachten wordt vaak een afgesproken uurtarief aangehouden. 

Maakt een interieurarchitect ook verbouwtekeningen?

Voor een ontwerp, technische tekeningen, details en de materialisatie van een verbouwing kan een bouwkundig onderlegde interieurarchitect uitstekend helpen. Een goede interieurarchitect heeft kennis van techniek, normen en procedures voor het verkrijgen van de eventueel noodzakelijke (verbouw)vergunningen en alle daarbij behorende technische tekeningen en documenten.