Wonen

Restauratie

Nieuw met oud verweven

Wij werken graag aan de restauratie, versterking en revitalisering van woningen met historische waarde. Onze kennis, ons inzicht en oog voor unieke elementen komen daarbij goed van pas.

Oud vakmanschap in nieuwe tijden

Als ontwerpers met een technische en bouwkundige achtergrond zijn we toegewijd aan het restaureren van woningen met een persoonlijke touch, waarbij we het erfgoed en de historie van het monument respecteren. Ons werk omvat zorgvuldig in kaart brengen van originele elementen en het integreren van moderne duurzame oplossingen om het gebouw toekomstbestendig te maken. We streven in onze plannen naar een ambachtelijke benadering, waarbij we authentieke details behouden en combineren met eigentijdse interieurconcepten. Onze expertise in bouwkennis stelt ons in staat om een harmonieuze en functionele combinatie van interieur en monument te realiseren, waardoor boeiende en betekenisvolle ruimtes ontstaan die het verleden eren en tegelijkertijd de toekomst omarmen.

Projectfoto's

Ontdek onze dienst in beeld

Uitgelicht

Meer zien? Bekijk alle uitgelichte projecten!

Wij laten graag een selectie van ons werk zien, variërend van woningen tot werklocaties, tot productontwerp en concepten.

Welkom bij onze FAQ-sectie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Verbouwen of verhuizen. Wie adviseert mij?

Als je voor de keuze staat tussen verhuizen of verbouwen zal een adviesgesprek met een (interieur)architect waarschijnlijk prima helpen. Een (interieur)architect kan op basis van bouwkennis en ruimtelijk inzicht met verrassende voorstellen komen waardoor verhuizen misschien niet meer nodig is.   

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn niet per project gelijk. Het honorarium hangt af van de grootte en aard van de opdracht. Vaak berekent een architect zijn honorarium in een percentage van de (uiteindelijke) bouwsom, meestal tussen de 8-12%. Bij kleinere opdrachten wordt vaak een afgesproken uurtarief aangehouden. 

Maakt een interieurarchitect ook verbouwtekeningen?

Voor een ontwerp, technische tekeningen, details en de materialisatie van een verbouwing kan een bouwkundig onderlegde interieurarchitect uitstekend helpen. Een goede interieurarchitect heeft kennis van techniek, normen en procedures voor het verkrijgen van de eventueel noodzakelijke (verbouw)vergunningen en alle daarbij behorende technische tekeningen en documenten.