Werken

Transformatie

Een nieuwe jeugd voor bestaand vastgoed

Een nieuwe bestemming voor of andere invulling van een pand betekent nadenken over elk detail. We nemen de tijd om samen naar de juiste oplossing te zoeken.

Hergebruik van - de structuur van - bestaande gebouwen

Het transformeren van bestaande gebouwen naar werkfuncties is voor ons bekend terrein, waarbij we grondig onderzoek doen naar de geschiktheid van het casco voor hergebruik. Onze aanpak omvat het respecteren van de oorspronkelijke architectuur terwijl we de indeling veranderen en ruimtelijkheid creëren. We geven ruimtes zodanig vorm dat ze geschikt zijn voor functie gerelateerde activiteiten, waardoor een inspirerende omgeving ontstaat die werkplezier bevordert. Met een focus op duurzaamheid streven we ernaar om niet alleen functionele en esthetische verbeteringen aan te brengen, maar ook een positieve impact te hebben op zowel de gebruikers als het milieu.

Projectfoto's

Ontdek onze dienst in beeld

Uitgelicht project

Robuust totaalconcept voor continu gebruik

· · · ·

Politie Amsterdam-Amstelland / Transformatie Wijk- en Districtsbureau Flierbosdreef / Dienst Facilitaire Services Ons bureau is als hoofdarchitect en directievoerder betrokken bij de renovatie van het politiebureau aan de Flierbosdreef in Amsterdam voor zowel het interieur als het exterieur. Voor de renovatie is het volledige gebouw, inclusief installaties en gevels, gestript…

Casus bekijken

Uitgelicht

Meer zien? Bekijk alle uitgelichte projecten!

Wij laten graag een selectie van ons werk zien, variërend van woningen tot werklocaties, tot productontwerp en concepten.

Welkom bij onze FAQ-sectie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Verbouwen of verhuizen. Wie adviseert mij?

Als je voor de keuze staat tussen verhuizen of verbouwen zal een adviesgesprek met een (interieur)architect waarschijnlijk prima helpen. Een (interieur)architect kan op basis van bouwkennis en ruimtelijk inzicht met verrassende voorstellen komen waardoor verhuizen misschien niet meer nodig is.   

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn niet per project gelijk. Het honorarium hangt af van de grootte en aard van de opdracht. Vaak berekent een architect zijn honorarium in een percentage van de (uiteindelijke) bouwsom, meestal tussen de 8-12%. Bij kleinere opdrachten wordt vaak een afgesproken uurtarief aangehouden. 

Maakt een interieurarchitect ook verbouwtekeningen?

Voor een ontwerp, technische tekeningen, details en de materialisatie van een verbouwing kan een bouwkundig onderlegde interieurarchitect uitstekend helpen. Een goede interieurarchitect heeft kennis van techniek, normen en procedures voor het verkrijgen van de eventueel noodzakelijke (verbouw)vergunningen en alle daarbij behorende technische tekeningen en documenten.