Werken

Restauratie

Herstellen in stijl

Met onze kennis van bouwen en techniek kunnen we een monumentaal pand de waarde geven die het verdient.

Herstel waar het kan, vernieuw waar het moet

Als bouwkundige interieurarchitecten spelen we een essentiële rol in het restaureren van monumenten voor nieuwe bestemmingen, waarbij we de indeling aanpassen en de ruimtelijkheid optimaliseren. We streven naar verduurzaming door middel van zorgvuldige materiaalkeuzes en energie-efficiënte ontwerpbenaderingen. Onze ontwerpen zijn gericht op het creëren van werkplezier en activiteit gerelateerde gebruiksruimtes die passen bij de bedrijfscultuur en die zorgvuldig zijn ontworpen met oog voor zichtlijnen en individuele behoeften. Door gebruik te maken van onze bouwkennis en ambachtelijke vaardigheden, streven we naar authentieke restauraties die het erfgoed eerbiedigen en tegelijkertijd functionele plattegronden bieden voor hedendaags gebruik.

Projectfoto's

Ontdek onze dienst in beeld

Uitgelicht

Meer zien? Bekijk alle uitgelichte projecten!

Wij laten graag een selectie van ons werk zien, variërend van woningen tot werklocaties, tot productontwerp en concepten.

Welkom bij onze FAQ-sectie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Verbouwen of verhuizen. Wie adviseert mij?

Als je voor de keuze staat tussen verhuizen of verbouwen zal een adviesgesprek met een (interieur)architect waarschijnlijk prima helpen. Een (interieur)architect kan op basis van bouwkennis en ruimtelijk inzicht met verrassende voorstellen komen waardoor verhuizen misschien niet meer nodig is.   

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn niet per project gelijk. Het honorarium hangt af van de grootte en aard van de opdracht. Vaak berekent een architect zijn honorarium in een percentage van de (uiteindelijke) bouwsom, meestal tussen de 8-12%. Bij kleinere opdrachten wordt vaak een afgesproken uurtarief aangehouden. 

Maakt een interieurarchitect ook verbouwtekeningen?

Voor een ontwerp, technische tekeningen, details en de materialisatie van een verbouwing kan een bouwkundig onderlegde interieurarchitect uitstekend helpen. Een goede interieurarchitect heeft kennis van techniek, normen en procedures voor het verkrijgen van de eventueel noodzakelijke (verbouw)vergunningen en alle daarbij behorende technische tekeningen en documenten.