Werken

Renovatie

Toekomstbestendig vernieuwen

We kijken samen naar de best passende oplossing en maken met jouw persoonlijke inbreng een ontwerp op basis van de functionele, ruimtelijke en technische opzet van het gebouw.

Bedrijfspanden voorzien van meer licht, lucht en ruimte

Bij renovatie van bestaande bedrijfspanden zijn bouwkundig en technisch onderlegde interieurarchitecten cruciaal voor het creëren van functionele en inspirerende ruimtes. Ons bureau focust zich op het herontwerpen van de indeling om ruimtelijkheid te vergroten en activiteit gerelateerde gebruiksruimtes te integreren, passend bij de bedrijfscultuur. Duurzaamheid staat daarbij centraal in onze ontwerpaanpak, waarbij we materialen en technieken voorstellen die energie-efficiëntie bevorderen en de impact op het milieu verminderen. Door zorgvuldig gebruik te maken van zichtlijnen en functionele plattegronden te ontwikkelen, optimaliseren wij niet alleen de workflow, maar ook het werkplezier van de medewerkers. Elk ontwerp is individueel afgestemd op de specifieke behoeften en identiteit van het bedrijf, waardoor een unieke en stimulerende werkomgeving wordt gecreëerd.

Projectfoto's

Ontdek onze dienst in beeld

Uitgelicht project

Historisch winkelpand met moderne twist

· · · ·

Renovatie voormalig pakhuis naar functioneel werkpand Project foto’s bekijken Verder lezen Is het waar dat je de kwaliteit van een gebouw kunt aflezen door eerst de toiletruimten te inspecteren op maatvoering, materiaalgebruik, kleur of praktisch nut? Kunnen wc’s bij mensen thuis het etiket architectuur opgeplakt krijgen of zijn het nog…

Casus bekijken

Uitgelicht

Meer zien? Bekijk alle uitgelichte projecten!

Wij laten graag een selectie van ons werk zien, variërend van woningen tot werklocaties, tot productontwerp en concepten.

Welkom bij onze FAQ-sectie

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Verbouwen of verhuizen. Wie adviseert mij?

Als je voor de keuze staat tussen verhuizen of verbouwen zal een adviesgesprek met een (interieur)architect waarschijnlijk prima helpen. Een (interieur)architect kan op basis van bouwkennis en ruimtelijk inzicht met verrassende voorstellen komen waardoor verhuizen misschien niet meer nodig is.   

Wat kost een architect?

De kosten van een architect zijn niet per project gelijk. Het honorarium hangt af van de grootte en aard van de opdracht. Vaak berekent een architect zijn honorarium in een percentage van de (uiteindelijke) bouwsom, meestal tussen de 8-12%. Bij kleinere opdrachten wordt vaak een afgesproken uurtarief aangehouden. 

Maakt een interieurarchitect ook verbouwtekeningen?

Voor een ontwerp, technische tekeningen, details en de materialisatie van een verbouwing kan een bouwkundig onderlegde interieurarchitect uitstekend helpen. Een goede interieurarchitect heeft kennis van techniek, normen en procedures voor het verkrijgen van de eventueel noodzakelijke (verbouw)vergunningen en alle daarbij behorende technische tekeningen en documenten.