Visser v.d. Linden

In ons huis hebben wij een relatief grote zolderetage en een kleine woonkamer. Ondanks een aantal pogingen om de zolder echt bij onze leefruimte te betrekken, slaagden wij daar toch niet goed in. Het buro Frederiks & van der Nat heeft hier ons geweldig goed bij geholpen. In de verkennende gesprekken met Niels werden wij uitgenodigd om niet in beperkingen maar in wensen te denken. Dat gaf al ruimte. En we hadden best wat op het wensenlijstje staan: We wilden een tweede woonkamer, met twee werkplekken (die visueel niet het woongedeelte bedierven (want altijd rommelige buro’s), voldoende opbergruimte, geluidsarm voor de beneden verdieping en ik dacht ik gooi er nog een wens bij : een houtkacheltje. Verder heeft een zolderetage nogal de neiging om erg rommelig te worden, terwijl rust aan het oog zoveel woongenot oplevert. Het is echt een kadootje dat al deze wensen gerealiseerd zijn. De combinatie van twee dakramen voor licht boven de werkplekken, een industriële ombouw om de trap met er boven bergruimte in plaats van dat suffe standaard traphekje, visueel gescheiden werkplekken (mooie kast ertussen) en echt waar(!) een houtkacheltje. In het hele proces (wat natuurlijk altijd met hobbels en bobbels gaat), zijn we tot in de details goed en professioneel geholpen door dit buro, met geduld over onze soms schuivende wensen, want over sommige dingen blijk je dan toch niet nagedacht te hebben. Frederiks & van der Nat gelukkig wel!

Naast de constructieve veranderingen kregen wij advies over te gebruiken materialen. We houden van lichte, natuurlijke kleuren met warme tinten als accenten en ook hier zijn wij geweldig goed in geadviseerd. Al met al leverde het veel woongenot op. In het gezin hadden we plots twee woonkamers; met twee opgroeiende jongens maakte dit dat we veel meer woonruimte hadden en zowel boven als beneden vrienden konden ontvangen.

En dit allemaal in een rijtjeshuis.