Louis van der Meijden

Mijn vraag aan Frederiks & van der Nat was even mee te denken over een nieuwe werkplek. Ik wilde een kantoor met werkplaats, passend op het erf van onze monumentale boerderij. Ook wilden we het oude erf een meer besloten karakter geven om daarmee er achterliggende geplande woningbouw aan ons (uit)zicht te onttrekken.

Zo begonnen Frederiks & van der Nat te schetsen aan een gebouw dat bij de gemeente Pijnacker in eerste instantie de wenkbrauwen nogal deed fronsen. Maar na een steekhoudende onderbouwing van het plan door Niels, goed overleg, meedenken en een enkele wijzigingsronde, is er een zeer passend plan uit gekomen. Op het eerste gezicht staat er nu een authentieke boerenschuur, al jaren op zijn vertrouwde plek. Niels heeft ervoor gezorgd dat er is gebouwd met traditionele en oude materialen die perfect aansluiting vinden bij de boerderij. Brede houten gepotdekselde delen als gevelwanden, oudhollandse dakpannen, brede goten, windveren en binnen oude plavuizen.

In ons dagelijks gebruik van de nieuwbouw komt echt naar voren dat er is getekend aan een kantoor waar het heerlijk is om te verblijven. De positionering van entree en ramen en de totale inrichting maken het een hele fijne werkomgeving met zicht op het erf en oude boerderij. En….zeer comfortabel. De werkplaats, kantine en sanitair groep voldoen uitstekend. De zolder, die door de positie van het gebouw als rest ruimte ontstond, wordt door ons als yogaruimte gebruikt. We maken tot volle tevredenheid gebruik van de ruimten. Het is een fijne werk-, vergader- en ontspanningsplek.

Bedankt voor de prettige samenwerking !