Leo Lagrand

Aanleiding om gebruik te maken van een architect.

Onze 60ér jaren eensgezinswoning heeft boven veel ruimte, echter de woonkamer vonden wij aan de kleine kant. Dit wordt mede veroorzaakt door mede doordat de gang relatief veel ruimte van de benedenverdieping inneemt. We zijn huizen gaan bekijken, maar dat bleek een aantal vierkante meters meer voor veel geld. Door een artikel in het tijdschrift van vereniging eigen huis werden we op de gedachten van verbouwen gebracht in plaats van verhuizen. Maar ja, hoe pakken we dat aan.

Via, via kwamen in contact met Frederiks en van der Nat. Aan hen de vraag op welke wijze we de woonkamer/benedenverdieping konden verbouwen om meer ruimte te creëren.

Door een duidelijke uitleg over de aanpak, waar ze naar kijken/opletten en ons goed te wijzen op alle voor-en nadelen hadden we veel vertrouwen.

Op basis van onze wensen is er een voorstel gemaakt. Het uitgangspunt was meer zichtlijnen: meer daglicht in huis, zicht van de voordeur op de achtertuin, vanuit de leuken naar de woonkamer vice versa en van de woonkamer naar de gang kunnen kijken. We werden bij elke stap betrokken, hadden volop ruimte voor onze eigen inbreng en wensen. We zijn begeleid in het maken van keuzes voor bijvoorbeeld voor een vertrouwde aannemer (en ook voor de onderaannemers). Ook toen deze aan het werk waren werd nauwlettend bewaakt dat het ging volgens plan.

Door een grondige verbouwing van de benedenverdieping waarbij er door het creëren van daglicht, het optimaal benutten van de ruimte en een compleet andere inrichting is er veel ruimte ontstaan. Het was een flinke metamorfose.

Het is uniek, ruim 9 jaar later blijven voorbijgangers nog steeds even stil staan om te kijken.

We wonen na 9 jaar nog steeds met veel plezier in ons huis dankzij, de prettige en professionele dienstverlening van Koos en Niels.

Monique & Leo - LEIDERDORP

pj4