Klantgerichte aanpak

Samen.

Samen ideeën uitwisselen, mogelijkheden verkennen en een plan ontwikkelen, ofwel; met elkaar een ontwerp maken dat functioneel en nuttig is, de juiste uitstraling heeft en gevoel oproept. Daar ligt voor ons de mooiste uitdaging. Door ons te verdiepen in de opdrachtgever komen we samen tot nieuwe inzichten en lossen we met onze creativiteit en ontwerpkracht het vraagstuk op. Een spontaan idee kan soms een belangrijk onderdeel vormen voor het ontwerp en ons dichter bij de beste uitkomst brengen.

 

Wij geloven dat er meer nodig is dan een standaard oplossing en denken niet vanuit een vaste ‘signatuur’ of een vast concept. Iedere opdracht is uniek dus leveren we maatwerk. Daarom heeft ons bureau zo’n breed portfolio. We betrekken de opdrachtgever bij het creatieve ontwerpproces en zijn zelf betrokken bij alle fases van het bouwproces; van eerste schets tot oplevering. Het is een mooi compliment als de opdrachtgever verrast is door ons ontwerp. Dat is voor ons de kroon op de samenwerking.

 

Nieuwsgierig naar de ervaringen van onze gewaardeerde klanten?

Ontdek hier wat zij zeggen over de persoonlijke werkwijze van ons bureau.

De supersnelle en goede adviezen van Niels en Koos zorgden voor een hele praktische inrichting van onze eerste en tweede verdieping.

Anja & Tom - DEN HAAG

Mijn vraag aan Frederiks & van der Nat was even mee te denken over een nieuwe werkplek. Ik wilde een kantoor met werkplaats, passend op het erf van onze monumentale boerderij. Ook wilden we het oude erf een meer besloten karakter geven om daarmee er achterliggende geplande woningbouw aan ons (uit)zicht te onttrekken.

Zo begonnen Frederiks & van der Nat te schetsen aan een gebouw dat bij de gemeente Pijnacker in eerste instantie de wenkbrauwen nogal deed fronsen. Maar na een steekhoudende onderbouwing van het plan door Niels, goed overleg, meedenken en een enkele wijzigingsronde, is er een zeer passend plan uit gekomen. Op het eerste gezicht staat er nu een authentieke boerenschuur, al jaren op zijn vertrouwde plek. Niels heeft ervoor gezorgd dat er is gebouwd met traditionele en oude materialen die perfect aansluiting vinden bij de boerderij. Brede houten gepotdekselde delen als gevelwanden, oudhollandse dakpannen, brede goten, windveren en binnen oude plavuizen.

In ons dagelijks gebruik van de nieuwbouw komt echt naar voren dat er is getekend aan een kantoor waar het heerlijk is om te verblijven. De positionering van entree en ramen en de totale inrichting maken het een hele fijne werkomgeving met zicht op het erf en oude boerderij. En….zeer comfortabel. De werkplaats, kantine en sanitair groep voldoen uitstekend. De zolder, die door de positie van het gebouw als rest ruimte ontstond, wordt door ons als yogaruimte gebruikt. We maken tot volle tevredenheid gebruik van de ruimten. Het is een fijne werk-, vergader- en ontspanningsplek.

Bedankt voor de prettige samenwerking !

Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden - DELFGAUW

Aanleiding om gebruik te maken van een architect.

Onze 60ér jaren eensgezinswoning heeft boven veel ruimte, echter de woonkamer vonden wij aan de kleine kant. Dit wordt mede veroorzaakt door mede doordat de gang relatief veel ruimte van de benedenverdieping inneemt. We zijn huizen gaan bekijken, maar dat bleek een aantal vierkante meters meer voor veel geld. Door een artikel in het tijdschrift van vereniging eigen huis werden we op de gedachten van verbouwen gebracht in plaats van verhuizen. Maar ja, hoe pakken we dat aan.

Via, via kwamen in contact met Frederiks en van der Nat. Aan hen de vraag op welke wijze we de woonkamer/benedenverdieping konden verbouwen om meer ruimte te creëren.

Door een duidelijke uitleg over de aanpak, waar ze naar kijken/opletten en ons goed te wijzen op alle voor-en nadelen hadden we veel vertrouwen.

Op basis van onze wensen is er een voorstel gemaakt. Het uitgangspunt was meer zichtlijnen: meer daglicht in huis, zicht van de voordeur op de achtertuin, vanuit de leuken naar de woonkamer vice versa en van de woonkamer naar de gang kunnen kijken. We werden bij elke stap betrokken, hadden volop ruimte voor onze eigen inbreng en wensen. We zijn begeleid in het maken van keuzes voor bijvoorbeeld voor een vertrouwde aannemer (en ook voor de onderaannemers). Ook toen deze aan het werk waren werd nauwlettend bewaakt dat het ging volgens plan.

Door een grondige verbouwing van de benedenverdieping waarbij er door het creëren van daglicht, het optimaal benutten van de ruimte en een compleet andere inrichting is er veel ruimte ontstaan. Het was een flinke metamorfose.

Het is uniek, ruim 9 jaar later blijven voorbijgangers nog steeds even stil staan om te kijken.

We wonen na 9 jaar nog steeds met veel plezier in ons huis dankzij, de prettige en professionele dienstverlening van Koos en Niels.

Monique & Leo - LEIDERDORP

Wij hebben prettig met Frederiks & van der Nat mogen samenwerken bij de renovatie van een pand aan de Kanaalweg in Delft. Het renoveren van een monumentaal pand brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Door mee te denken met alle betrokken partijen en hierin oplossingsgericht en kostenbewust te werk te gaan, scheppen Koos en Niels vertrouwen, gedurende het gehele verbouwproces. Alles wordt vormgegeven in overleg. Dit alles zonder het oog voor detail te verliezen. Dit alles maakt Frederiks & van der Nat Interieurarchitecten een prettige en betrouwbare partner om mee samen te werken.

SKN-Bouw - ZOETERMEER

In het najaar van 2019 hebben wij een prachtig appartement gekocht aan het Oostplantsoen te Delft. Dit appartement was gesitueerd in de oude bibliotheek van de TU Delft. Het appartement had wat achterstallig onderhoud en voldeed, voor wat betreft de inrichting, nog niet geheel aan onze wensen. Aangezien wij van ‘verbouwen’ en dergelijk projectmanagement weinig verstand hebben en wij graag relatief zorgeloos de verbouwing wilde laten uitvoeren, kwam de hulp van FvdN als geroepen.

Onder de bezielende leiding van Niels van der Nat werd er een plan opgesteld zodat er verbouwd kon worden. Niet alleen het eindresultaat was verbluffend mooi, maar ook onze reis daar naartoe was hartverwarmend. Zo werd er een moodboard opgesteld en een aannemer gezocht. Ook de keukenleverancier stond versteld van de inhoudelijk kennis van Niels en onze wensen ten aanzien van de keuken, inrichting en kleurstelling. Daarnaast moesten ook de elektricien en meubelmaker eraan geloven. En dat allemaal met de niet aflatende energie en inspiratie van Niels. Na de vele overleggen, 3D-tekeningen, budgetbesprekingen en verbouwingsperikelen stond er na ca. 6 maanden een mooi verbouwd appartement op ons te wachten.

Het fijne in de samenwerking met FvdN is dat zij; verstand van zaken hebben, de beloftes nakomen en ons inderdaad zoveel als mogelijk hebben ontzorgd. Tot op de dag van vandaag kijk ik terug op een zeer prettige samenwerking met FvdN en wordt het appartement nog steeds met veel plezier bewoond.

Ronald - DELFT

In ons huis hebben wij een relatief grote zolderetage en een kleine woonkamer. Ondanks een aantal pogingen om de zolder echt bij onze leefruimte te betrekken, slaagden wij daar toch niet goed in. Het buro Frederiks & van der Nat heeft hier ons geweldig goed bij geholpen. In de verkennende gesprekken met Niels werden wij uitgenodigd om niet in beperkingen maar in wensen te denken. Dat gaf al ruimte. En we hadden best wat op het wensenlijstje staan: We wilden een tweede woonkamer, met twee werkplekken (die visueel niet het woongedeelte bedierven (want altijd rommelige buro’s), voldoende opbergruimte, geluidsarm voor de beneden verdieping en ik dacht ik gooi er nog een wens bij : een houtkacheltje. Verder heeft een zolderetage nogal de neiging om erg rommelig te worden, terwijl rust aan het oog zoveel woongenot oplevert. Het is echt een kadootje dat al deze wensen gerealiseerd zijn. De combinatie van twee dakramen voor licht boven de werkplekken, een industriële ombouw om de trap met er boven bergruimte in plaats van dat suffe standaard traphekje, visueel gescheiden werkplekken (mooie kast ertussen) en echt waar(!) een houtkacheltje. In het hele proces (wat natuurlijk altijd met hobbels en bobbels gaat), zijn we tot in de details goed en professioneel geholpen door dit buro, met geduld over onze soms schuivende wensen, want over sommige dingen blijk je dan toch niet nagedacht te hebben. Frederiks & van der Nat gelukkig wel!

Naast de constructieve veranderingen kregen wij advies over te gebruiken materialen. We houden van lichte, natuurlijke kleuren met warme tinten als accenten en ook hier zijn wij geweldig goed in geadviseerd. Al met al leverde het veel woongenot op. In het gezin hadden we plots twee woonkamers; met twee opgroeiende jongens maakte dit dat we veel meer woonruimte hadden en zowel boven als beneden vrienden konden ontvangen.

En dit allemaal in een rijtjeshuis.

Mariette & Kees - DELFT

Architectenbureau Frederiks & van der Nat (FVDN) is als hoofdarchitect en directievoerder betrokken bij de renovatie van ons bureau aan de Flierbosdreef in Amsterdam voor zowel het interieur als het exterieur. Voor de renovatie is het volledige gebouw, inclusief installaties en gevels, gestript en opnieuw opgebouwd.

Door FVDN zijn op een zeer betrokken en deskundige wijze, in goed overleg met de opdrachtgever en de gebruikers, alle ontwerp- en uitvoeringsdocumenten opgesteld. In de uitvoeringsfase heeft FVDN de aannemer(s) nauwgezet begeleid en aangestuurd.

Het is een zéér mooi én functioneel goed ontwerp. Jullie staan echt voor je werk. Een combinatie van vakmanschap, creativiteit en controle op de uitvoering. Worth every penny en voor herhaling vatbaar. Wij zijn zeer tevreden over de inzet van Frederiks & van der Nat architecten.

Politie Amsterdam-Amstelland - AMSTERDAM

Onze eerste kennismaking met FDVN was begin 2001. Grote verbouwing in ons huis echter we kwamen er niet uit wat te doen met en rond de keuken. Het voorstel waar ze mee kwamen was een schot in de roos en na bijna 25 jaar is deze keuken nog steeds eigentijds. Hij verveelt niet en is erg praktisch.

In 2010 verdere verbouwing van ons oude boerderij van hal, overloop , nieuwe trap en badkamer. Een gigantische puzzel. Toch weer FVDN benaderd gezien goede ervaring in 2001 en na verschillende sessies tot een mooi plan gekomen met een super mooie trap en oplossingen voor de entree kelder (rollende vloer). Kampioen spelen met ruimte en die zo optimaal inrichten.

En in 2023 een nieuwbouw project: een herbouw van een kasteel met allerlei specifieke eisen vanuit het kasteel en onze eigen smaak en stijl. FVDN heeft hier weer de randjes opgezocht en ons verrast.

Waarom zijn we telkens bij hun teruggekomen ?

  1. Altijd verrassend, de randjes opzoeken
  2. Zeer leuk proces met hen om tot een eind resultaat te komen waarbij ze goed luisteren en weten te vertalen wat we graag willen en mooi vinden.
  3. Niet dogmatisch vasthouden aan hun eigen ontwerp, ruimte bieden om tot gezamenlijk ontwerp te komen zodat het eigen wordt.

Lisette & Stef - GELDERMALSEN

Wij kennen Fredriks en Van der Nat inmiddels al zo’n 25 jaar, en we hebben de samenwerking altijd als heel prettig ervaren. Ze luisteren goed naar onze wensen en vertalen die naar functionele en mooie oplossingen, met oog voor detail.

Onze relatie met Koos en Niels begon toen wij ze vroegen ons te helpen met een tekening voor een huis dat wij op het oog hadden in Serooskerke (S-D). Helaas is dat project niet doorgegaan.

Toen wij daarna een huis kochten in Zierikzee, hebben we opnieuw contact met hen gezocht en hebben zij ons geholpen bij de aanbouw, verbouw, inrichting en begeleiding. Het betrof een huis uit 1929, dat nog helemaal in jaren 70 stijl was ingericht. Onze wens was de inrichting van het huis compleet te renoveren om o.a. meer ruimte op de begane grond te creëren. Wij zijn met z’n tweeën en wilden op de benedenverdieping een lichte woonkamer en beiden een thuiswerkplek hebben.

Met veel creativiteit is de inrichting volledig veranderd; de “oude” woonkamer werd eetkamer, de “ oude” eetkamer werd keuken en in de nieuwe, met zink omklede, aanbouw werden de ruime woonkamer en onze werkplekken gerealiseerd.

Ook de bovenverdieping werd volledig gestript en er werden een slaapkamer, logeerkamer en badkamer gemaakt, terwijl op de overloop een kastenwand werd gerealiseerd.

Inmiddels wonen wij al weer ruim 18 jaar met veel plezier in ons huis. In die tussentijd hebben ze ons ook geholpen met het ontwerp en plaatsing van een kastenwand, een dressoir in de woonkamer en recent is een deel van de keuken alweer gemoderniseerd.

Op dit moment richten wij ons op de verduurzaming van ons huis en ook daarvoor hebben wij wederom de hulp van Koos en Niels ingeroepen.

De casus bekijken

Marja & Arian - ZIERIKZEE

Mijn vraag was: hoe kan een kaal vertrek een fijne, warme en professionele yogastudio worden met voldoende ruimte voor omkleden, opbergen, werken en ontvangen?

Daarbij kwam ik veel vragen tegen, zoals: welke kleuren, welke materialen, wat voor meubels, waar en hoe in de ruimte plaatsen? Ik vond het spannend om daarvoor een interieurarchitect te benaderen. Inmiddels kan ik zeggen dat het een enorm goede stap was en de samenwerking heel prettig.

Niels stelde een ingenieuze kast-scheidingswand voor met pantry en opberg- en kleedruimte, met een dimensionering die de studio ruim houdt en een vilten bekleding met een warme uitstraling. Niels bood daarna simulatiefilmpjes, kleur- en viltstalen om in gesprek met hem de ontwerpdetails uit te werken.

Waar ik veel aan had was dat Niels uitlegde hoe kleuren werken in de ruimte en in combinatie. Zijn professionaliteit blijkt uit dat hij enerzijds hele goede en sterke kleur- en combinatiekeuzes maakt en aan de andere kant mij als klant de vrijheid gaf om mijn eigen keuzes te maken.

In het traject met de meubelmaker was Niels zeer alert en goed in communicatie. Hij werkt al jarenlang met hun, wat voor mij geruststellend en vertrouwenwekkend was, ook vanwege de financiële investering. Het resultaat is uitstekend, ik geniet er nog elke keer van. Zowel functioneel (genoeg juiste ruimte en afgestemd op mijn lengte) als in sfeer. Kortom, dankzij de creativiteit en vakkundigheid van Niels werk ik nu in een fijne en prachtige yogastudio.

Yogacompagnie - RIJSWIJK - VOORBURG