De opdrachtgever en de ruimte vormen voor ons de basis

We ontwerpen vanuit de persoonlijke inbreng van de opdrachtgever en vanuit de functionaliteit van de ruimte. Dat vormt een goed startpunt voor een mooie samenwerking. Hoe meer informatie we krijgen, hoe beter wij ons werk kunnen doen. Door goed te luisteren en vragen te stellen, kunnen we voor onze opdrachtgevers de vertaalslag maken van hun idee naar een verrassend ontwerp.

 

We leveren het complete plaatje. Door de combinatie van opleidingen en werkervaring bij verschillende bedrijven hebben we veel kennis op architectonisch en bouwkundig gebied. Maar we zijn ook de ‘mannen op de steiger’ die weten van aanpakken en hóe je moet bouwen. We spreken de taal van de aannemer, kunnen het proces begeleiden en aansturen en houden het overzicht.

 

Het is onze drijfveer om architectuur, bouwkunde en interieurarchitectuur samen te voegen en gebouwen te creëren waarin mensen zich comfortabel voelen. Daar draait het voor ons uiteindelijk om en daar steken we graag elke dag, met ontzettend veel plezier, onze energie in.

Designfilosofie

Voor elke leef-, woon- of werkruimte kunnen we een passend ontwerp maken. Wij analyseren en zien de mogelijkheden in de te ontwerpen ruimtes. Op basis daarvan schetsen we een optimale routing en zichtlijnen, rekening houdend met daglicht, uitzicht en doorzicht. Zo worden interieur en exterieur met elkaar verbonden en vormen ze samen een harmonisch geheel.

Onze visie

Interieurarchitectuur gaat verder dan het ontwerpen van een leefbare woon- en werkomgeving. Het heeft impact op het gevoel en de beleving van mensen. De schaal en vorm van ruimtes, de toegepaste materialen en kleuren, de akoestiek en het (dag)licht hebben directe invloed op de kwaliteit van leven, wonen en werken. Wij zien het als onze taak om daar verantwoordelijk mee om te gaan en daarnaar te ontwerpen.

Onze missie

Wij willen mensen verrassen en meenemen in ons enthousiasme. Dat doen we door te luisteren naar hun persoonlijke verhalen en wensen, om vervolgens een creatief ontwerp te maken dat aansluit op hun individuele vraagstuk: de ruimte moet bij hén passen. Tegelijkertijd houden we het simpel, praktisch en functioneel, met als uiteindelijk doel dat ons ontwerp met een glimlach wordt ontvangen.

Koos Frederiks

“Al op zeer jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door bouw, techniek en innovatie. Dat kwam door mijn opa. Hij was zelfstandig architect in de periode van ‘Het Nieuwe Bouwen’ en zijn nalatenschap bestond uit prachtige (bouw)tekeningen en plannen. Het eerste zaadje was geplant. Geboeid door de impact van architectuur op de omgeving en wat dit betekent voor de mens als gebruiker, heb ik mijn interesse en kennis verder verdiept tijdens mijn studie en bij verschillende architectenbureaus. In die periode heb ik me ontplooid als zelfstandig ontwerper en teamspeler.

 

Nadat Niels en ik ons eigen bureau in Delft zijn gestart, heb ik mijn ‘handschrift’ verder ontwikkeld. Kenmerkend binnen mijn ontwerpen zijn het gebruik van heldere, krachtige lijnen en een mooie balans tussen massa, transparantie, licht en schaduw. Maar de gebruiker blijft altijd centraal staan. Ik ben een analytische en doelgerichte ontwerper en een gedreven detaillist. Met mijn kennis en ervaring kan ik vanaf de tekentafel al zien of ontwerpen in de praktijk ook werkelijk technisch uitvoerbaar zijn. Dat zorgt in de ontwerpfase voor een voorsprong op de uitvoeringsfase. Opdrachtgevers noemen mij een gedreven, nauwkeurige realist die de taal van de aannemer begrijpt en spreekt, en tegelijkertijd denkt als een vormgever.”

Niels van der Nat

“Als interieurarchitect vind ik het ongelofelijk leuk om mensen te verrassen. Daar komt denk ik ook mijn passie voor het vak vandaan. Met mijn enthousiasme kan ik ontwerpkeuzes en plannen overtuigend motiveren en uitleggen om zo een breed draagvlak te creëren bij opdrachtgevers, ondernemers, gebruikers en bewoners. Het ontwerpen en bouwen voor iemand anders is een voorrecht waar ik veel plezier aan beleef. Ik geniet zowel van het eindresultaat als van het proces en ben niet bang om grenzen te verleggen, want ik ken de normen waaraan een bouwwerk moet voldoen. Ik zet mijn ontwerpkracht graag in om samen met een opdrachtgever tot nieuwe inzichten te komen, die we vervolgens als uitgangspunt gebruiken voor het ontwerp.

 

Mijn ontwerpen zijn functioneel en persoonlijk en kenmerken zich door de synergie tussen omgeving, gebouw en functie. Als het beter is voor het eindresultaat, zal ik niet nalaten uniek meubelwerk of bijzondere accessoires te ontwerpen. Opdrachtgevers zeggen over mij dat ik communicatief, creatief, betrokken, oplossingsgericht en deskundig ben.”